20.09.2020 — 09:06

20 вересня – День працівників лісу України

У третю неділю вересня своє професійне свято відзначають люди, які піклуються про лісові багатства та сприяють їхньому раціональному використанню. День працівників лісу заснований Указом Президента України в 1993 році. У 2020 році – цей День припадає на 20 вересня.

Ліс – це справжній, живий скарб нашої землі. Зайве нагадувати значення, яке відіграє лісове господарство для економіки держави, як і чинник величезного позитивного природного і екологічного впливу на навколишнє середовище. Ліс – це душа всієї планети! Його раціональне і розумне використання дарує людям тепло і затишок, а безконтрольна вирубка лісу несе в собі значні проблеми, які можуть торкнутися практично всіх.

Кожен ліс вимагає до себе дбайливого і бережливого ставлення, лісу потрібен господар, який буде самовіддано йому служити.

Кожен з нас повинен пам’ятати про те, що ліс – це найбільше багатство природи, він є запорукою безпеки екології, основою економічної стабільності держава і пріоритетною складовою народногосподарського комплексу України.

На благо примноження і раціонального використання лісового багатства України працює величезна кількість людей. Люди, які професійно стоять на сторожі гармонії і порядку в лісовому господарстві, давно і справедливо заслуговують глибокої поваги і високого авторитету.

Не варто забувати, що турбота та збереження цього природного національного скарбу наш спільний обов’язок, а не тільки професійний обов’язок лісництва.

У професійне свято працівників лісу Департамент природних ресурсів та екології приєднується до привітань на адресу всіх, хто не байдужий до проблем лісового господарства, хто своєю працею і турботою сприяє його збереженню та примноженню, хто просто любить, береже і рятує ліс.

Зі святом!

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької облдержадміністрації