22.09.2020 — 16:01

Міністр Олексій Чернишов закликав Агенції регіонального розвитку долучатись до проєктів, що фінансуватимуться за кошти ЄС

Завданням державної регіональної політики є створення умов для динамічного, збалансованого розвитку України та її регіонів, забезпечення їх соціальної та економічної згуртованості, підвищення рівня життя населення, дотримання гарантованих державою соціальних стандартів для кожного громадянина незалежно від місця проживання.

На реалізацію регіональної політики спрямовано зусилля всіх рівнів влади, зокрема через Державну стратегію регіонального розвитку, регіональні стратегії, окремі проєкти та програми. Державний бюджет, зокрема ДФРР, є не єдиним інструментом, який забезпечує фінансовий ресурс на реалізацію визначеного курсу, також фінансові інструменти включають секторальні бюджетні програми, фінансування місцевими бюджетами, залучення кредитних та донорських коштів.

Між Урядом України та Європейською Комісією укладено Угоду про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України. Угода підтримує досягнення цілей, визначених у Державній стратегії регіонального розвитку України на період до 2020 року.

З початку вересня 2020 року триває конкурсний відбір проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. Мінрегіон координує проведення конкурсу та сприяє активній участі місцевих органів влади.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що умови конкурсу є відкритими та закликав місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та агенції регіонального розвитку долучитися до цієї програми. «Очікую, що саме агенції регіонального розвитку запропонують найбільш актуальні та сміливі проєкти, реалізація яких створить в регіонах додаткові робочі місця, підсилить спроможність міст та громад та стане основою для розбудови інфраструктури. Адже саме пошук точок економічного зростання та сталий розвиток регіональної економіки є їх завданнями. Умови відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів, отриманих від ЄС, відкриті. Мінрегіон підтримує простий та цифровий підхід: документи для участі подаються виключно через онлайн-платформу, що робить процес прозорим», – підкреслив Міністр.

Для участі в конкурсному відборі заявник проєкту подає через онлайн-платформу  https://sectoral.minregion.gov.ua  документи (заявку на участь, інформаційну картку проекту та опис проекту, оформлені відповідно до вимог, визначених наказом Мінрегіону від 18.05.2017 № 120 (у редакції наказу Мінрегіону від 15.04.2020 № 93) «Про затвердження Вимог до опису та інформаційної картки проекту регіонального розвитку, який може реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу»)

Довідково:

Оголошено конкурсний відбір проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

Відбір проєктів регіонального розвитку здійснюється відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу (постанова Кабінету Міністрів України № 827 «Деякі питання фінансування програм та проєктів регіонального розвитку»).

Документи на участь у конкурсному відборі подаються виключно в електронному вигляді через онлайн-платформу до 17 год. 00 хв. 20 жовтня 2020 року включно.

Телефон для довідок: (044) 207-17-21

електронні адреси: [email protected], [email protected].