25.09.2020 — 17:05

Оксана Ситницька привітала бібліотекарів області з прийдешнім професійним святом

Всеукраїнський день бібліотек відзначається в Україні щорічно 30 вересня вже понад п’ятнадцять років і є професійним святом працівників близько 40 тисяч діючих бібліотек.

Всеукраїнський день бібліотек – це нагода відзначити роль книгозбірні у житті кожного українця і зокрема зростаючих поколінь. Це також можливість привернути увагу суспільства до ролі і високої місії бібліотекаря – просвіщати, навчати орієнтуватися у потоці інформації, сприяти оволодінню навичками пошуку та використання ресурсів на різних носіях і допомогти усвідомити значення бібліотеки суспільства знань, допомогти зрозуміти, що бібліотеки єднають світ, а бібліотекарі є хранителями, помічниками і порадниками на шляху до знань і мудрості.

В області діють 793 публічні (загальнодоступні) бібліотеки, з них 392 бібліотеки у ОТГ. Їх діяльність забезпечують 1139 бібліотечних працівників, які вважають Всеукраїнський День бібліотек своїм професійним святом.

Цьогоріч на базі обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся традиційний ХІІ обласний форум бібліотекарів Хмельниччини «Бібліотека – Всесвіт у зручному форматі». Із професійним святом представників бібліотечної справи привітали заступник голови ОДА Оксана Ситницька, заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко, директор Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ОДА Інна Михайлова та інші поважні гості.

Висловлюючи слова вітання, Оксана Ситницька зазначила: “Бібліотека – це дім, де живе книга. Особисто для мене книги, бібліотечні фонди ще з часів мого навчання і до сьогодення є таємницею усього буття. Я тішуся і вражена тим, що сьогодні в умовах IT технологій в читачів повертається інтерес до бібліотеки  і книги в цілому, адже в наш час сучасна бібліотека поєднує в собі освіту та інформування, надаючи доступ до свого фонду, та, крім цього, відкриває електронний ресурс для читачів”.

Оксана Анатоліївна побажала учасникам заходу, щоб бібліотеки ніколи не втрачати своєї популяризації, а завжди мали наповнені зали читачем. Також вона подякувала бібліотекарям за працю та побажала їм натхнення і нових творчих досягнень.

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек кращих спеціалістів цієї галузі заступниця голови адміністрації відзначила Почесними грамотами обласної державної адміністрації та цінними подарунками.