28.09.2020 — 12:46

Марина Бех-Романчук-переможниця заключного етапу Діамантової ліги в Досі

Днями хмельничанка Марина Бех-Романчук в столиці Катару Досі перемогла на етапі Діамантової ліги в стрибках у довжину серед жінок. Виступаючи  торік  6 жовтня у цьому ж секторі, вона стала срібною призеркою чемпіонату світу з результатом 6,92 м.

Головними суперницями нашої спортсменки наразі були нігерійка Есе Бруме (особистий рекорд – 7,05 м, бронзова медалістка світової першості 2019 року у Досі) та шведка Хадді Санья, котра 15 жовтня у хорватському Загребі встановила персональне досягнення – 6,92 м.

Після п’яти попередніх спроб серед семи стрибунок змагань визначилась вище названа трійка найсильніших, які і розіграли призові місця у шостому стрибку.

Нігерійка, що  мала третій  показник (6,68м),стрибнула на 6,71 м. За нею виступала Марина, котра увійшла до символічного фіналу з другим результатом (6,79 м). Вона вкотре зуміла проявити бійцівські якості та волю до перемоги і продемонструвала свій найкращий результат у сезоні -6,91 м. А лідер змагань – Хадді Санья (6,85 м), спромоглася стрибнути лише на 6,55 м і посіла підсумкове 3 місце.

Змагатися у світовій серії найпрестижніших комерційних легкоатлетичних змагань Діамантової ліги Бех-Романчук розпочала у минулому році, куди її запросили після здобуття “срібла” європейського чемпіонату 2018 року. Cвою першу перемогу вона на етапах ліги здобула цьогоріч у серпні, коли виграла змагання у Стокгольмі.

За інформацією Хмельницького обласного відділення національного олімпійського комітету