07.10.2020 — 10:58

“Велике_будівництво”: Закупненська ЗОШ готується до початку навчального процесу

На виконання програми Президента України «Велике будівництво» у Закупнянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Чемеровецького району здійснюється реконструкція та модернізація приміщення в рамках концепції «Нова українська школа». Наразі ремонтні роботи перебувають на стадії завершення.

Нагадаємо, що підрядною організацією ПП «Чемеровецька будівельна компанія» були здійснені роботи щодо опорядження приміщень 1,2,3 поверхів, проведено утеплення фасаду, здійснено заміну даху, замінено систему опалення, встановлено пожежну сигналізацію. Будівельникам залишається завершити роботи по спортивному залі, актовому залі, харчоблоку. Також у рамках додаткового тендеру буде здійснено оздоблення території школи.

Проте, на початку вересня було призупинено навчальний процес у Закупненській ЗОШ І-ІІІ ступенів у зв’язку із тим, що проходили ремонтні роботи, які у свою чергу могли становити потенційну небезпеку для учнів школи. Відтак, 05 жовтня відбулися збори робочої групи за участю заступника голови обласної державної адміністрації Оксани Ситницької, керівництва району, педагогічного колективу, батьківського комітету. Під час спілкування присутні обговорили питання щодо готовності школи до початку навчального процесу, оскільки наразі ремонтні роботи майже завершені. Представники групи оглянули школу та проаналізували перелік виконаних робіт.

За спільним рішенням навчальний процес у Закупненській ЗОШ І-ІІІ ступенів планується розпочати з 07 жовтня 2020 року з обов’язковим дотриманням безпекових заходів. Зокрема, забезпечити у місцях, де завершуються роботи, встановлення попереджувальних стрічок, розміщення табличок із відповідними повідомленнями, проведення інструктажу із учнями, які навчаються у школі.

Довідково: Загальна потужність школи складає 600 учнів. Підвіз дітей до навчального закладу здійснюється із сіл Кутківці, Романівка, Голенищево, Вівся та Лисогірка. У 2020 році на будівельні роботи було виділено 21 млн. 222 тис. грн. Зокрема, через Державний фонд регіонального розвитку виділено 16 млн. 551 тис. грн., співфінансування з місцевого бюджету складає 4 млн. 671 тис. грн.