07.10.2020 — 11:49

Управління Держпраці: на порядку денному – шляхи співпраці для своєчасності розслідувань профзахворювань медпрацівників на COVID-19

Днями в Управлінні Держпраці у Хмельницькій відбулася нарада щодо якісного та оперативного розслідування випадків коронавірусної інфекції COVID – 19 у медичних та інших працівників під час виконання професійних обов’язків.

Під час засідання було детально обговорено усі проблемні питання, які виникають під час розслідування випадків захворювання серед медичних працівників області, з метою оперативного проведення розслідування гострого професійного захворювання на COVID – 19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

Також було проінформовано про хід протиепідемічних розслідувань гострих професійних захворювань у медичних працівників, в яких беруть участь фахівці Управління Держпраці у Хмельницькій області.

Начальник відділу з питань гігієни праці Олена ТОКАР повідомила, що станом на 1 жовтня до Управління Держпраці від медичних закладів Хмельниччини надійшло 530 повідомлень про нещасний випадок/гостре професійне захворювання (отруєння).

Зазначаємо, що забезпечення дотримання трудових прав медичних працівників, які в умовах пандемії продовжують надавати допомогу людям, є одним з пріоритетних напрямів роботи Управління Держпраці. Випадки захворювання медиків на COVID-19, які відбулися під час виконання професійних обов’язків, є гострими профзахворюваннями, причини та обставини яких мають бути розслідувані.

Управлінням Держпраці у Хмельницькій області здійснюється щоденний моніторинг відомостей щодо захворювання медпрацівників на COVID-19, аналіз подання роботодавцями повідомлень про нещасний випадок/гостре професійне захворювання медпрацівників.