22.10.2020 — 10:50

Працівники Хмельницької АЕС взяли участь у веломарафоні «Gard Energy Ride»

Група представників Хмельницької АЕС взяла участь у першому веломарафоні «Gard Energy Ride», який пройшов у зоні розташування Южно-Української АЕС. Серед учасників ВП ХАЕС провідний інженер служби надійності, ресурсу і продовження експлуатації Микола Степанюк, слюсар енергоремонтного підрозділу Василь Кочегаров, інженер електроцеху Олександр Гаврик, інженер служби фізичного захисту Олег Гей, та представниця цеху теплової автоматики і вимірювань Олександра Жебель.

Серед організаторів марафону Южно-Український енергокомплекс, громадські організації «Асоціація територій зони спостереження АЕС України», «Українське ядерне товариство», організація молоді ЮУ АЕС, а також профспілка Компанії та Енергоатома.

На доволі складній, як для аматорів, трасі змагалися понад 250 спортсменів з Києва, Одеси, Дніпра, Львова, Рівного, Миколаєва, Кропивницького, Вознесенська, а також працівники всіх атомних станцій України.

Стартував веломарафон із майданчика Ташлицької ГАЕС та пролягав повз сім сіл регіону розташування ЮУ АЕС, де знаходились контрольні пункти для огляду та ремонту, а також для вгамування голоду і спраги.

Маршрут протяжністю понад 100 кілометрів пролягав територією Національного природного парку «Бузький Гард». Учасники веломарафону мали можливість помилуватися унікальними природними ландшафтами.

Найкращий результат серед учасників команди ХАЕС показав Олег Гей, який подолав дистанцію за 4 години 58 хвилин. Перемогу святкували більш досвідчені спортсмени Антон Пустовіт із Світловодська та Надія Коломієць з Харкова.

За словами Олега Гея, участь у веломарафоні не лише прагнення показати достойний результат, а і отримати нові враження та знайти нових друзів, адже всі, хто виявив бажання взяти участь у заході вже можуть святкувати маленьку перемогу над собою.