29.10.2020 — 14:41

На Хмельниччині рятувальники активно навчають людей правил пожежної безпеки в побуті

З настанням холодів люди все частіше починають використовувати для обігріву помешкань електричні чи газові прилади, печі, а іноді й саморобні обігрівачі. Наразі до Служби порятунку все частіше находять дзвінки про пожежі, що сталися саме через недотримання правил пожежної безпеки у побуті. Тож рятувальники розпочали активно проводити просвітницькі рейди житловим сектором, аби навчити людей та запобігти пожежам, які нищать майно та забирають життя подолян.

Так, 29 жовтня фахівці Хмельницького міськрайонного управління спільно з журналістами, правоохоронцями та представником житлово-комунального підприємства здійснили відпрацювання житлового сектору безпосередньо в середмісті обласного центру.

Під час заходу рейдова група завітала до чималої кількості людей, оглянувши помешкання та під’їзди будинків, та поспілкувалися з містянами на протипожежну тематику. Особливу увагу надзвичайники звернули на стан утримання електричної мережі, а також газових котлів та колонок в помешканнях громадян. Окрім того, спілкуючись із людьми, фахівці ДСНС розповіли про пожежі, які останнім часом виникли в обласному центрі, акцентуючи увагу на причинах загорянь та наслідках, до яких вони призвели. Також, користуючись нагодою, ДСНСівці звернули увагу власників помешкань на виявлені недоліки та надали практичні рекомендації щодо їх усунення.

Кожен, з ким вдалося поспілкуватися, отримав від рятувальників тематичні листівки із застереженнями.

Пам’ятайте, тепло має бути безпечним, а не руйнівним, тож дотримуйтеся правил пожежної безпеки під час обігріву помешкань.

За інформацією Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області