30.10.2020 — 16:27

Біогазовий комплекс ТОВ «Теофіпольська енергетична компанія» перевіряли на готовність до зими

Працівники Управління Державної інспекції енергетичного нагляду України у Хмельницькій області 28 жовтня 2020 року ознайомились з виробничим процесом та прийняли участь в роботі комісії з перевірки готовності до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 р.р. біогазового комплексу ТОВ «Теофіпольська енергетична компанія», розміщеного за адресою: Хмельницька область, смт. Теофіполь.

Біогазовий комплекс ТОВ «Теофіпольська енергетична компанія» загальною потужністю 15,6 МВт, працює на сировині, котра здатна піддаватися ферментації, а саме на відходах підприємств АПК.  Перетворення сировини відбувається в спеціальних реакторах, з акумулюванням біогазу в спеціальних резервуарах перед подальшим використанням біогазу для виробництва тепла, електроенергії. По закінченню технологічного процесу залишається ферметова сировина (дігестат), яку використовують в якості екологічно чистих добрив.

Станція на сьогодні повністю забезпечена сировиною і працює постійно та безперебійно.

Під час моніторингу з’ясовано, що біогазова установка змонтована у відповідності до проектних рішень та введена в експлуатацію в грудні 2017 року.

З побудованих на території комплексу реакторів біогазу, через системи газової підготовки, газ трубопроводами подається на 8 когенераційних установок JENBACHER J 420 GS, потужністю 1500 кВт кожна та на 3 когенераційних установки JENBACHER J 416 GS, потужністю 1200 кВт кожна. Встановленими біля кожної з когенераційних установок силовими трансформаторами 0.4/10кВ, напруга з 0.38 кВ підвищується до 10 кВ і кабельними лініями 10 кВ через РП-10 кВ передається на ПС-110/10 кВ «ТЕК», звідки підвищеною напругою до 110 кВ електроенергія передається в мережу оператора системи розподілу АТ «Хмельницькобленерго».

В середньому за місяць біогазовий комплекс виробляє більше 8000000 кВт*год. «зеленої» електричної енергії, спалюючи при цьому близько 2000000 м3 біогазу.

Працівники Управління Державної інспекції енергетичного нагляду України у Хмельницькій області впевнились, що біогазовий комплекс ТОВ «Теофіпольська енергетична компанія» знаходиться у задовільному технічному стані, підготовлений до роботи в осінньо-зимовий період та постачає рівномірним добовим графіком в мережу ОСР електричну енергію, яка відповідає стандартам якості.