23.10.2020 — 08:47

Уряд схвалив 17 рішень, які прискорять євроінтеграцію України

21 жовтня Кабінет Міністрів України схвалив 17 документів, необхідних для реалізації рішень Саміту Україна-ЄС та підготовки до засідання Ради асоціації, що заплановане на 8 грудня 2020 року.

«Сьогодні ми ухвалили два важливих законопроекти – про мультимодальні перевезення та публічні консультації. Продовжуємо роботу із наближення права України до митного кодексу Європейського Союзу, а також затвердили технічний регламент з питань засобів криптографічного захисту інформатизації для інтеграції України до цифрового ринку ЄС», – зазначила Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Крім того, на засідання Уряду було прийнято рішення про продовження роботи Місії Єврокомісії з надання допомоги в питаннях кордону в Україні та Республіці Молдова (EUBAM). Завдяки цьому продовжиться модернізація митної та прикордонної служби України, посилюватиметься боротьба з митними правопорушеннями та контрабандою, впроваджуватимуться європейські стандарти щодо інтегрованого управління кордонами.

«Рішення, які ми сьогодні ухвалили суттєво покращать виконання Угоди про асоціацію. Є сфери, де ми відставали у минулі роки, а сьогодні прогрес вже сягає 80-90%. Це означає, що злагоджена та системна робота в попередні місяці вже дає свої результати. Звісно, усе це відзначається і на рівні високих політичних домовленостей», – сказала Віцепрем’єрка.