02.11.2020 — 16:26

Виробнича діяльність Хмельницької АЕС у жовтні

У жовтні цього року Хмельницька атомна електростанція виконала планове завдання з виробництва електроенергії у на 102,1%. За десять місяців поточного року на ХАЕС цей показник склав 102,2%.

За жовтень цього року першим енергоблоком ХАЕС вироблено 753,805 млн. кВт*год електроенергії при плані – 738 млн. кВт*год електроенергії.

На  другому енергоблоці ХАЕС триває планово-попереджувальний ремонт.

З початку року Хмельницькою АЕС вироблено 9 551,89 млн. кВт*год електроенергії при плані 9 347 млн. кВт*год електроенергії.

У жовтні 2020 року коефіцієнт використання встановленої потужності (КВВП) на першому енергоблоці ХАЕС становив 101,18 %.

Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень.

Довідково:

Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електростанція» Національної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» – найпотужніше підприємство Хмельниччини.

Хмельницька АЕС сьогодні – це два діючих енергоблоки ВВЕР-1000.

ХАЕС щороку генерує понад 13 мільярдів кіловат – годин електроенергії, що складає біля 8% від загального виробництва електроенергії в Україні.

Найвищий пріоритет діяльності ВП «Хмельницька АЕС» – забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, надійна та стабільна робота енергоблоків. За оцінками МАГАТЕ, Європейської комісії функціонуючі енергоблоки ХАЕС відповідають вимогам світової ядерної безпеки.

Детальніше: www.xaec.org.ua , www.perspekt.org.ua, www.facebook.com/khnpp.