25.10.2020 — 13:33

У Хмельницькій області перейматимуть європейський досвід збереження автомобільних доріг від руйнування

У 2020 році на Хмельниччині заплановано застосування європейського механізму зважування вантажівок у русі Weight-in-Motion (WiM), яке передбачає цілодобовий моніторинг руху, автоматичну фіксацію ряду порушень правил дорожнього руху, а також отримання комплексної інформації про інтенсивність руху та склад транспортних потоків, необхідної для планування ремонтно-будівельних робіт.

Зокрема у поточному році передбачено влаштування чотирьох елементів системи моніторингу за станом доріг та умовами руху на автомобільних дорогах загального користування державного значення Хмельницької області, а саме: дві ділянки на М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та по одній ділянці на Н-25 Городище – Рівне – Старокостянтинів і на Н-03 Житомир – Чернівці. За інформацією Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області наразі тривають тендерні процедури.
Впровадження систем зважування вантажівок в русі дозволить звільнити дороги Хмельниччини від транспортних засобів, які не дотримуються встановлених обмежень щодо допустимої маси вантажу та/або навантаження на вісь, що є одним із головних чинників руйнування доріг.

За інформацією управління інфраструктури ОДА