13.11.2020 — 10:43

Заплановані заходи з підготовки до зими житлово-комунального господарства та соціальної сфери області виконані в повному обсязі

Усіма органами місцевого самоврядування області прийняті  рішення про початок опалювального сезону 2020-2021 року. Проблем з газопостачанням підприємств комунальної теплоенергетики немає, усі вони уклали договори на постачання природного газу з НАК Нафтогаз України та отримали номінації на відпуск газу.

Станом на 10 листопада 2020 року теплоносій подається на усі об’єкти з централізованим теплопостачанням, також, опалюються об’єкти соцсфери з індивідуальним теплопостачанням в усіх населених пунктах області.

Для оперативного реагування на аварійні ситуації, ліквідації та усунення їх наслідків, на підприємствах житлово-комунального господарства області  сформовано 109 аварійних бригад  з особовим складом 711 працівників. Бригади оснащені необхідними інструментами, електро- та газо- зварювальними апаратами, насосами для відкачування води, засобами захисту тощо та мають у розпорядженні 288 одиниць спеціалізованої техніки. На період ускладнення обстановки сформовано 118 додаткових аварійних бригади з особовим складом 669 працівників та 260 одиниць спеціалізованої техніки. Забезпечено роботу диспетчерських служб на місцях.

Департаментом розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА здійснюється щоденний моніторинг за станом проходження  опалювального сезону в області.