13.11.2020 — 13:24

Успіх хмельницьких гімнастів на всеукраїнському рівні

У Кропивницькому завершився чемпіонат України зі спортивної гімнастики серед юніорів. Кожен з 8 представників Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді повернувся додому з цих престижних змагань з бронзовою медаллю, здобутою в командних змаганнях.

Cеред  дівчат за  найкращою сумою балів у багатоборстві 4-х спортсменок  призові командні місця розподілились таким чином :

  1. Харківська КЗ “КДЮСШ – 16” – 157,86 ;
  2. Черкаська  КДЮСШ “Спартак” – 149,9;
  3. Хмельницький ОЦФВУМ – 142,7.

Варто відзначити, що гідну конкуренцію в боротьбі за третє місце нашій збірній склали колективи з Києва та Краматорська, розрив між якими склав менше 2 балів. Отож бронзові нагороди отримали: Козловська Маргарита, Мніца Вікторія, Рідецька Каріна та Кравчук Анна. Готували  їх  до чемпіонату тренери: Шиманська Дарина, Юрченко Алла, Сочелєв Микола та Остапишена Зоя.

Серед юніорів 4 колективи претендували на медалі: дніпряни і черкасці – на золоті, хмельничани та кияни – на бронзові. У підсумку вони фінішували на таких позиціях:

  1. Дніпровська МДЮСШ – 231,65 балів;
  2. Черкаська ДЮСШ “Олімпія-1” – 231,60 балів;
  3. Хмельницький ОЦФВУМ – 223,30 балів.

Тож на третю сходинку п’єдесталу пошани зійшли: Гонтківський Віталій, Гонтківський Владислав, Бриндак Андрій та Любченко Олександр. Їх успіх розділяють і тренери: Кухтюк Петро та Музика Андрій. Всього в чемпіонаті взяли участь 14 жіночих та 16 чоловічих команд. Обидві збірні Хмельниччини  вперше  одночасно увійшли до  числа призерів, з чим їх і вітаємо.

За інформацією Хмельницького обласного відділення національного олімпійського комітету