17.11.2020 — 14:40

Дух патріотизму об’єднав координаторів учнівського самоврядування області

12 листопада 2020 року за сприяння Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено обласний онлайн-семінар для координаторів учнівського самоврядування на тему: «Сучасний погляд на національно-патріотичне виховання учнівської молоді». У заході взяли участь понад 65 учасників.

Відкрила захід Ольга Поліщук, головний спеціаліст відділу професійної освіти та виховної роботи управління професійної освіти та ресурсного забезпечення Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації. Григорій Гончарук, заслужений працівник освіти України, т.в.о. директора Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді у вітальному слові побажав усім учасникам творчого натхнення та реалізації будь-яких задумів у роботі.

 

Патріотизм – одне з найбільш глибоких людських почуттів, що об’єднує молодь та їх наставників – зауважив Ігор Гіджделіцький, проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Наталя Жолобок, заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді наголосила, що роль учнівського самоврядування підвищується у зв’язку з результативністю діяльності та підняттям його авторитету серед дітей та дорослих.

Враховуючи реалії сьогодення в Україні, все більшої актуальності набуває виховання у підростаючого покоління почуття патріотизму, що відповідає як нагальним вимогам і викликам сучасності, так і закладає підвалини для формування свідомості нинішніх і прийдешніх поколінь. Діти, народженні у ХХІ столітті, звертають увагу на всі аспекти життя, й у першу чергу – на вимову своїх однолітків. Як правильно будувати діалог розкрили у питаннях: «Мова – як чинник формування людини і нації» та «Формування в учнівської молоді української ідентичності та здатності до конструктивного діалогу».

Для сучасного покоління важлива функціональність та практичність усього, що їх оточує – від гаджетів до наукових концепцій. Лідери та координатори учнівського самоврядування постійно працюють над створенням власних проектів. На онлайн-семінарі усі присутні ознайомились із системою національно-патріотичного виховання у контексті проекту «Українці – це назавжди!». Також було розглянуто питання «Інноваційні підходи національно-патріотичного становлення особистості».

Під час виступів усі учасники поринули у цікавий світ презентацій та відеороликів із сучасним поглядом на національно-патріотичне виховання і переконались, що лідери учнівського самоврядування нашої області є креативними і активними.

Виховання патріотизму сьогодні є досить актуальним не тільки для системи освіти, а й для держави в цілому. Процес патріотичного виховання має бути керований та системний з урахуванням інтересів та уподобань здобувачів освіти.