19.11.2020 — 16:01

Нарада щодо регіонального ландшафтного парку «Мальованка»

19 листопада 2020 року в приміщенні Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації (далі – Департамент) відбулась чергова нарада щодо розроблення Проєкту організації території регіонального ландшафтного парку «Мальованка» охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів (далі – Проєкт).

На нараді були присутні представники Департаменту, який виступає замовником даного проєкту, та представники приватного підприємства «Центр екологічного управління» (м. Мелітополь, Запорізька область).

В ході обговорення директорка Департаменту Тетяна Дзюблюк наголосила про важливість для Хмельницької області регіонального ландшафтного парку «Мальованка», розроблення проєкту організації та збереження раніше створених територій та об’єктів природно-заповідного фонду, що згідно рішення Хмельницької обласної ради увійшли до складу парку.

Учасниками наради обговорено запропонований проєкт та надано зауваження та пропозиції, а саме, невідповідність площі землевласників/землекористувачів, врахування змін в адміністративному устрої, важливості зазначення впливу кар’єрів, які розташовані на території та в околицях тощо.

За результатами наради дано доручення розробникам проєкту щодо врахування пропозицій та виправлення зауважень і завершення роботи до 15 грудня 2020 року.

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації