20.11.2020 — 11:23

Хмельниччина відзначає День Гідності та Свободи

Сьомий рік поспіль, 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Цей день став символом незламності українського духу та боротьби за звання бути гідними синами та дочками своєї держави. На сторінках української історії чимало тривожних розділів, які переживала наша нація. Одними з них стали Помаранчева революція та Революція Гідності. Саме ці події послужили непохитними доказами того, що наша нація ніколи не стане пригніченою та скореною.

21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції на Майдані Незалежності. Тоді учасники акції, а це переважно були студенти та молодь, шляхом мирного протесту підтримували Україну на шляху до вступу в ЄС та курсу на євроінтеграцію. Проте, у ніч з 29 на 30 листопада силовики жорстоко розігнали на Майдані Незалежності активістів, що у свою чергу, спричинило ще більшу хвилю протестів, які переросли в Революцію Гідності.

Напередодні Дня Гідності та Свободи Хмельниччина вшанувала пам’ять усіх тих, хто віддав життя за нашу державу, за можливість нашої країни обрати європейський шлях розвитку. Представники обласної та міської влади віддали шану борцям за незалежність, поклавши синьо-жовті квіти до пам’ятника Героям Небесної сотні і стели Пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників антитерористичної операції

Події Майдану та Революції Гідності довели, що попри різні політичні погляди, українці вміють об’єднуватися задля відстоювання основних цінностей, а прагнення свободи пробуджує гідність.  Ми свято віримо, що перемога буде за нами, і Україна стане тією вільною та квітучою державою, за яку віддали своє життя учасники Майдану та Небесна Сотня. Ми – творці власного майбутнього і лише від нас залежить, яким йому бути.