26.11.2020 — 17:52

Тривають роботи з реконструкції очисних споруд ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна»

25 листопада відбулась виїзна нарада щодо вивчення ходу реконструкції очисних споруд Товариства з обмеженою відповідальністю «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна» (смт Понінка, Полонський район). В нараді взяли участь директор Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації Тетяна Дзюблюк, керівництво Полонської та Баранівської районних державних адміністрацій, Баранівської об’єднаної територіальної громади, керівництво фабрики та представники громадськості.

Учасники наради мали можливість відвідати територію очисних споруд Понінківської картонно-паперової фабрики та ознайомитися із ходом робіт. Там наразі вже завершено будівельно-монтажні роботи конструкції аеротенку і розпочато пуско-налагоджувальні роботи із запуску першої лінії біологічної очистки.

Генеральний директор ТОВ «ПКПФ-Україна» Руслан Сава розповів про хід реалізації проєкту з технічного переоснащення вузла біологічної очистки, дав відповіді на всі питання присутніх. Також присутні обговорили питання, щодо заходів для покращення екологічного стану річки Хомора, зокрема, мова йшла про очистку русла річки від від повалених дерев, що захаращують його і заважають течії.

Питання щодо реконструкції очисних споруд  Понінківської КПФ перебуває на постійному контролі Хмельницької обласної державної адміністрації, його заплановано обговорити також на черговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС.

За інформацією Департаменту природних
ресурсів та екології облдержадміністрації