01.12.2020 — 14:54

Школярі Хмельниччини переможці XIV Всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії

27 листопада були підведені підсумки Всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії, який щороку проводиться Національним олімпійським комітетом України. Журі, до складу якого увійшли імениті фотожурналісти, відомі олімпійці та спортивні фахівці, за допомогою сучасних технологій в режимі відеоконференції обирали кращі світлини у трьох категоріях учасників: фотографи-професіонали, фотографи-аматори та діти до 16 років.

Незважаючи на всі виклики та труднощі, що нам всім доводиться долати цього року, участь у конкурсі взяли близько 120 учасників з 16 областей України і понад  500 їх фотографій, що відображали різноманітні події зі спортивного життя.

З-поміж наданих робіт журі конкурсу обрали найкращі, де автори зуміли закарбувати та сповна передати яскраві відчуття та неповторні емоції спортсменів і любителів спорту, що переповнювали їх в процесі занять спортом, боротьби за нагороди, у миті тріумфу або розпачу.

Тож, переможцями та призерами конкурсу у відповідних категоріях стали представники з 8 регіонів:

Номінація «Фотографи-професіонали»:

1 місце – Сергій Куранов (Луганська область)
2 місце – Володимир Якимчук (Львівська область)
3 місце – Сергій Гомон (Вінницька область)

Номінація « Фотографи-аматори»:

1 місце – Євген Вялков (Сумська область)
2 місце – Вячеслав Онищенко (Одеська область)
3 місце – Сергій Терещенко (Донецька область)

Номінація «Діти (до 16 років)»:

1 місце – Діана Ковбасюк (Хмельницька область)
2 місце – Тимур Сухарєв (Хмельницька область)
3 місце – Поліна Пшеничка (Чернівецька область)

Отже, як бачимо, від областей лише Хмельниччина отримала двох лауреатів.

Це дев’ятикласниця Слобідсько-Красилівської ЗОШ Красилівського району Діана Ковбасюк (фото 1), на світлині якої восьмикласник Вадим Альбертович виконує удар по футбольних воротах під час тренування (фото 2) та  учень 10-А класу НВК №10 з  Хмельницького Тимур Сухарєв (фото 3). А на фото 4 – його однокласник Ілля Русін. Хлопці  відпрацьовували кидки у баскетбольний кошик на майданчику в парку Івана Франка. І з цього вийшло дещо непересічне.

Нагадаємо, що Конкурс започаткували у 2008 році. До числа призерів в номінації «Діти (до 16 років)» раніше потрапляли лише школярі з обласного центру: Вадим Сірий (І – 2013р), Андрій Бубнов (ІІІ – 2013р), Анастасія Мартьянова (ІІ – 2015р),  Даніїл Мазур (ІІ – 2016р), Андрій Аніськов (ІІІ – 2017р) та Анастасія Калашник в номінації «Спорт очима дітей» (2011р).

Організатори повідомили що цьогоріч  подоляни були найактивнішими учасниками заходу. За що варто подякувати всім, хто направив свої світлини до столиці, популяризуючи спорт і здоровий спосіб життя  нашого краю, який має славну олімпійську історію.

Інформація про нагородження лауреатів фотоконкурсу буде надана НОК України додатково. Призерів  з Хмельниччини очікують також сюрпризи від регіонального відділення НОК.