03.12.2020 — 10:15

Для новообраних голів ОТГ проходить онлайн-конференція “Збалансований розвиток адміністративних територій: виклики та пріоритети”

02-03 грудня в режимі Zoom проходить онлайн-конференція “Збалансований розвиток адміністративних територій: виклики та пріоритети”. Зазначений захід реалізується в рамках однойменного проекту Хмельницьким регіональним центром підвищення кваліфікації спільно з Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Хмельницькою обласною радою за сприяння Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні.

До участі у заході долучилися представники обласної влади, керівники територіальних громад Хмельниччини, громадських організацій та Університету управління та права імені Юзькова.

Вітаючи учасників конференції, т.в.о. голови обласної державної адміністрації Роман Примуш, зазначив, що сьогодні розпочинається один із етапів навчання, який є традиційним для територіальних громад, адже наразі перед громадами стоять надзвичайно великі і нові виклики: абсолютно змінюються підходи і розподіляються обов’язки в владних повноваженнях, відбуваються зміни в структурах органів державної влади, багато повноважень і відповідальності переходить на рівень об’єднаних територіальних громад. Звичайно, за словами посадовця, з таким навантаженням можна впоратися маючи інструментарій, знання, сформовану команду професіоналів, і тільки тоді можна буде говорити про нормальний сталий розвиток громад. Тому такі навчальні програми, які проводяться на постійній основі фаховими експертами, є дуже актуальними і потрібними.

Роман Борисович побажав учасникам конференції плідної роботи, отримати від проведеного заходу якнайбільше позитивних, корисних інструментів та знань, а також висловив слова вдячності Хмельницькому регіональному центру підвищення кваліфікації за організацію даного заходу та Фонду Ганса Зайделя в Україні, який постійно надає свою підтримку в реалізації саме таких навчальних програм.

Програмою конференції передбачено обговорення актуальних питань, що стосуються проблематики розвитку місцевого самоврядування в Україні, зокрема: забезпечення збалансованого розвитку територіальних громад області, підвищення професійної спроможності їх посадових осіб шляхом поширення знань про фінансовий менеджмент, територіальний маркетинг, обґрунтований добір інструментів модернізації процедур прийняття управлінських рішень та управління людськими ресурсами задля забезпечення сталого розвитку громад.