14.12.2020 — 14:36

Сергій Гамалій взяв участь у засіданні сесії обласної ради

Сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Гамалій взяв участь у другому засіданні першої сесії обласної ради. Головувала на засіданні очільниця обласної ради Віолета Лабазюк.

У ході засідання депутати сформували профільні комісії облради, у складі яких працюватимуть депутати протягом восьмого скликання. Загалом створено 8 постійних комісій: з питань правової політики, регламенту, депутатської діяльності та етики, свободи слова та комунікацій;  з питань бюджету та фінансів; з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, енергетики, транспорту та зв’язку; з питань будівництва, житлово-комунального господарства, інвестиційної політики, природокористування та екології; з питань сільського господарства, продовольства та земельних відносин; з питань охорони здоров’я та соціальної політики, освіти, науки, культури, релігії, молоді та спорту; з питань управління комунальною власністю та приватизації та з питань регіонального розвитку, міжнародного та міжмуніципального співробітництва, місцевого самоврядування та децентралізації.

Також було оголошено про створення семи депутатських фракцій політичних партій «Європейська солідарність», «Команда Симчишина», «За майбутнє», «За конкретні справи», «Радикальна партія Олега Ляшка»,  «Слуга народу» та  «Батьківщина».

Окрім того депутати обговорили та затвердили Регламент обласної ради. Цим документом визначаються  основні механізми діяльності органу та його виконавчого комітету, порядок підготовки та проведення сесій, прийняття рішень, роботи депутатських комісій, тощо.