14.12.2020 — 15:03

Триває робота над розробкою Регіонального плану управління відходами у Хмельницькій області 

14 грудня в рамках розроблення Регіонального плану управління відходами у Хмельницькій області проведено чергову нараду робочої групи за участю представників Департаменту природних ресурсів та екології ОДА та координаторів з його розробки.

На нараді обговорювали результати семінару, що відбувся 25 листопада 2020 року, участь в якому взяли 75 учасників. Під час семінару були представлені результати дослідження та аналізу ситуації у системі управління відходами у Хмельницькій області широкому колу зацікавлених сторін з різних груп інтересів і впливу, також було узгоджено спільне бачення та розуміння поточної ситуації.

З метою уточнення об’ємів промислових відходів координаторами заплановано провести зустрічі із представниками підприємств, установ та організацій різних регіонів області, в таких містах як Хмельницький, Кам’янець-Подільський, а також Славутський, Теофіпольський та Полонський райони.

Регіональний план повинен пройти процедуру стратегічної екологічної оцінки, тому в грудні 2020 року повинно бути розміщено в засобах масової інформації повідомлення про його проходження та протягом 30 днів громадськість області може подавати свої пропозиції та зауваження. Враховуючи новий адміністративно-територіальний поділ Хмельницької області важливим етапом є залучення до даного процесу всіх новостворених об’єднаних територіальних громад та районних державних адміністрацій.

Також Департамент ініціював окрему програму муніципальної взаємодопомоги у вирішенні проблеми поводження з твердими побутовими відходами на теренах Хмельниччини.

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації