16.12.2020 — 10:04

Юннати з Хмельниччини здобули нагороду на Всеукраїнському зльоті учнівських виробничих бригад

Нещодавно завершився фінальний етап Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад і трудових аграрних об’єднань закладів загальної середньої та позашкільної освіти, де Хмельницьку область представляла команда юних садівників УВБ Вільховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів імені педагога-натураліста Федора Степановича Бацури, що на Новоушиччині.

Участь у зльоті, який проводився Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки України у режимі он-лайн, брали участь команди кращих учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань закладів загальної середньої та позашкільної освіти з 20 областей України. В дистанційному режимі відбувся  захист науково-дослідницьких робіт у секціях «Овочівництво», «Рослинництво» і «Садівництво», де юні аграрії представляли результати своїх наукових досліджень у вигляді цікавих доповідей, презентацій та постерів.

Хмельниччину у складі команди представили три юннатки з Вільховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Федора Степановича Бацури Новоушицької селищної територіальної громади: учениця 11 класу Катерина Шевчук та учениці 7 класу Панченко Анастасія та Прус Марина. Керівник їх -відмінник освіти України Олена Василівна Смаровоз, вчитель біології і хімії та керівник гуртка «Юні садівники» Хмельницького ОЕНЦУМ, що діє на базі школи.

Катерина Шевчук зі своєю дослідницькою роботою «Вплив підрізки плодових дерев на кількісну та якісну врожайність» показала ґрунтовні знання і практичні навички догляду за плодовими деревами, набуті у процесі роботи за обраною темою дослідження, і здобула ІІІ місце у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт у секції «Садівництво». Катерина увійшла до складу переможців ІІ (фінального) етапу Всеукраїнського зльоту  учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань закладів загальної середньої та позашкільної освіти і його організатори нагородили її Дипломом.

Дипломом Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України нагороджено команду юних аграріїв УВБ Вільховецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Федора Степановича Бацури за результатами участі команди у ІІ фінальному етапі Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань.

А керівниця учнівської делегації Олена Василівна Смаровоз отримала Подяку Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України за високий рівень підготовки учнів до участі в ІІ етапі Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Вітаємо команду юних аграріїв, учнівський, батьківський і педагогічний колектив Вільховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів імені педагога-натураліста Ф.С. Бацури та юннатів і школярів Хмельниччини з новим успішним здобутком на всеукраїнському рівні та зичимо їм нових успіхів у навчанні і здобуванні нових знань, дослідництві та сільськогосподарській праці і нових яскравих перемог на юннатівській ниві.

                                      Юлія Петраш,
завідувач сільськогосподарським
 відділом
Хмельницького ОЕНЦУМ