16.12.2020 — 15:16

Пресконференція: Хмельницька обласна служба зайнятості – 30 років на ринку праці

16 грудня відбулася пресконференція директора Хмельницького обласного центру зайнятості Сергія Черешні присвячена 30-й річниці з дня створення Державної служби зайнятості. Під час спілкування з журналістами посадовець підсумував результати діяльності Хмельницької обласної служби зайнятості за 30 років. Зосередив увагу на досягненнях, інноваційних технологіях та послугах, які надає служба зайнятості на сучасному етапі.

За словами очільника Хмельницької обласної служби зайнятості, впродовж 30 років державна служба зайнятості пройшла важливі етапи становлення та розвитку. За цей час створено систему соціального партнерства, розроблено та впроваджено сучасні інформаційні технології, створено матеріально-технічну базу для надання соціальних послуг населенню та роботодавцям. Послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися понад 1,8 млн. громадян, близько 800 тис. – отримали статус безробітного та 700 тис. – були успішно працевлаштовані.

«Ситуація на ринку праці області формується під впливом змін, які відбуваються в національній економіці. Особлива увага приділяється роботі з категоріями громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Накопичений чималий досвід в сфері надання профорієнтаційних послуг та організації професійного навчання; проводиться системна робота щодо відкриття безробітними власної справи, – повідомив Сергій Черешня. – Цінуємо співпрацю з органами місцевого самоврядування, роботодавцями та соціальними партнерами щодо працевлаштування незайнятого населення, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру».

Сергій Сергійович розгорнуто охарактеризував ситуацію на ринку праці області на сучасному етапі. А також детально надав роз’яснення щодо виплати одноразової матеріальної допомоги роботодавцям – юридичним особам.

Сергій Черешня надав вичерпні відповіді на всі запитання журналістів, зокрема: як скористатися роботодавцям – юридичним особам одноразовою матеріальною допомогою на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів? Як служба зайнятості виявляє осіб, які мають статус безробітного та паралельно отримують дохід з інших джерел? Чи вчасно виплачується допомога по безробіттю? Чи затребувані медичні працівники в області та скільки налічується таких вакансій в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості? тощо.

У підсумку Сергій Черешня подякував представникам засобів масової інформації за оперативне та якісне висвітлення діяльності Хмельницької обласної служби зайнятості.