17.12.2020 — 13:27

Для родин загиблих та учасників ООС проводять заняття з арт-терапії

З 1 серпня 2020 року Хмельницька Громадська організація Подільський центр «Гендерна рада», яка є соціальним партнером Хмельницького обласного центру соціальних служб, розпочала реалізацію проекту “Робота з учасниками, ветеранами ООС та їх родинами в інформаційно – консультативних центрах м. Хмельницького та Нетішина”. В рамках проекту на базі цих центрів проведені групові психологічні та психотерапевтичні консультації, заняття з арт-терапії, навчальні тренінги, телепередачі, фестивалі для родин учасників АТО. Тривалість проекту 10 місяців. Проект реалізується за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

16 грудня в приміщені Хмельницького обласного центру соціальних служб відбулось заняття з арт-терапії для родин загиблих та учасників ООС, а також жінок військовослужбовців.

Зі словами вітання до учасників тренінгу звернулися керівник проекту Ірина Столярчук та директор обласного центру Тетяна Власюк. «Сьогодні на законодавчому рівні передбачаються зміни принципів організації системи реабілітації та системи надання соціальних гарантій, що визначатиме і запровадження нових моделей організації, адміністрування та менеджменту, застосування принципово іншої методології оцінки якості результатів реабілітаційного процесу, а також процесу соціальної адаптації учасників АТО/ООС і членів їхніх сімей», – відмітила Тетяна Власюк.

Маємо надію, що цей проект дасть реальну та ефективну допомогу та підтримку людям, які її потребують.