19.12.2020 — 14:13

В облдержадміністрації обговорили перспективи створення на Хмельниччині Veteran Hub

18 грудня до обласної адміністрації завітала керівниця громадської організації «Простір можливостей» Оксана Коляда, аби презентувати інноваційний проєкт «Ветеранські простори, центри підтримки ветеранів і переселенців, як засіб реінтеграції через діалог і взаємодопомогу», який реалізується громадською організацією «Простір можливостей» за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

До спілкування долучилися радник голови адміністрації Сергій Тюрін, керівник апарату ОДА Оксана Вжешневська, представники Департаменту соціального захисту населення ОДА, керівник Центру допомоги учасникам АТО Володимир Шрубковський та представники громадських організацій області, які здійснюють підтримку учасників АТО.

Оксана Коляда розповіла, що наразі фондом здійснюється моніторинг регіонів та міст України з метою вивчення ситуації щодо роботи з ветеранською спільнотою.

За її словами, зараз в Україні активно створюються заклади – хаби, де ветерани можуть отримати допомогу, тобто – це місце, де ветерани мають змогу психологічно розвантажитись та отримати необхідну професійну консультативну допомогу. Також основним видом послуг, які надає хаб, є послуги з працевлаштування та здійснення відповідного моніторингу за трудовою діяльністю ветеранів. Перевагою хабу є те, що звернувшись сюди, ветеран зможе в одному місці комплексно  отримати цілий спектр послуг, і йому не доведеться витрачати час на відвідування різних установ чи організацій. Це особливо важливо для тих, хто наразі має певні проблеми із здоров’ям через отримані поранення.

Радник голови запевнив представників ГО «Простір можливостей», що вони можуть розраховувати на відкритість та взаємодію. «Ми готові комунікувати з усіма, хто опікується питанням підтримки та реабілітації наших ветеранів, і зробимо все від нас залежне, аби на регіональному і обласному рівні лобіювати створення таких ветеранських хабів на Хмельниччині», – сказав Сергій Тюрін.

Учасники зустрічі домовилися про подальші напрямки співпраці та спільні кроки задля реалізації такого важливого для підтримки ветеранів проєкту. Зокрема, першочергово представникам громадської організації буде надана інформація щодо питання соціального захисту учасників АТО/ООС в області, основних проблемних питань, а також буде проведена робота для підготовки більш конкретних пропозицій щодо місця створення такого хабу.