21.12.2020 — 17:42

У Красилівському професійному ліцеї працюють над створенням багатопрофільного регіонального Центру професійної освіти

У ході робочої поїздки на Красилівщину заступник голови ОДА Сергій Ткачук ознайомився із ходом реалізації проекту створення Центру професійної освіти на базі Красилівського професійного ліцею.

У 2018 році Красилівський професійний ліцей став одним із п’яти закладів профтехосвіти Хмельниччини, що увійшли до переліку проектів-переможців конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики — Підтримки регіональної політики України, за програмою регіонального розвитку «Розвиток людського капіталу».

Відповідно до цього проєкту на базі закладу розпочали створення багатопрофільного регіонального Центру професійної освіти. Тут планують готувати висококваліфікованих робітників для пріоритетних галузей економіки Хмельниччини. Проєктом передбачено модернізацію  27 навчальних, виробничих та побутових приміщень (їдальні та гуртожитку) із застосуванням енергозберігаючих технологій для проведення навчання цільових груп. Задля виконання навчальних програм заклад буде забезпечено необхідними засобами навчання та обладнанням. Навчання відбуватиметься як за довгостроковими програмами, так і передбачатиме формат короткострокових курсів та підвищення кваліфікації.

Особливу увагу приділять розробці, адаптації та узгодженню з роботодавцями гнучких навчальних програм, які дозволять підготувати кваліфікованих та затребуваних на ринку праці фахівців. Окрім того, в процесі навчання будуть запроваджені елементи дуальної системи навчання, тобто майбутні випускники поєднуватимуть навчання на базі Центру з навчанням безпосередньо на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях, аби закріпити на практиці навички та знання, здобуті в закладі, з можливістю навіть отримувати за це певну заробітну плату.

Загалом на проєкт передбачено фінансування в обсязі 9,3 млн.грн. Завершити його реалізацію мають у І півріччі 2021 року.