08.08.2016 — 15:23

В області продовжується активна робота по втіленню в життя реформи децентралізації

У Хмельницькій області продовжується активна робота по втіленню в життя реформи місцевого самоврядування. Перспективним планом області передбачено утворення 44 об’єднаних територіальних громад. На даний час вже створено 22 ОТГ. Згідно прогнозів, ще 7 ОТГ мають бути утворені у 2016 році.

8 серпня у Білогір’ї відбулося засідання щодо добровільного об’єднання громад потенційної Білогірської ОТГ. Участь у заході взяли голова райдержадміністрації Роман Муляр, голова районнної ради Василь Мельник, голови та секретарі сільських та селищних рад, експерти з юридичних та бюджетних питань регіонального офісу реформ Інна Білик та Дмитро Василенко, а також виконавчий директор Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України Петро Каленюк.

IMG5830

Роман Муляр зазначив, що на сьогоднішній день майбутня об’єднана громада не лише виграє в економічному та соціальному розвитку, а буде мати вагомий стимул для залучення інвесторів на свою територію, створення нових робочих місць та реалізації вагомих проектів.

“Метою даної реформи є покращення життя населення, а також створення самодостатніх громад, які зможуть забезпечити належний рівень соціально-економічного розвитку своєї території. Для тих громад, які об’єднаються, з Державного фонду регіонального розвитку передбачена фінансова допомога на розвиток інфраструктури,” – наголосив голова РДА.

IMG5853

 У рамках зустрічі учасники обговорювали питання послідовності дій у справі об’єднання територіальних громад, особливості проведення цієї процедури на території району, а також висловили свої побажання щодо очікуваних результатів об’єднання громад.

За матеріалами Білогірської райдержадміністрації