05.02.2021 — 16:12

Добір на посади в Хмельницькій ОДА відбувається відкрито

Минулого року держава опинилася перед загрозою епідемії COVID-19. У наше життя увійшли поняття “карантин” та “соціальна дистанція”, що внесли корективи у всі сфери нашого життя. Не оминули вони і роботу державних органів. Окрім обмеження прийомів громадян, переходу до онлайн формату проведення різноманітних заходів, на період карантину було призупинено і проведення конкурсів на зайняття посад державної служби. Проте для того, щоб робота органів влади була достатньо ефективною, і вони могли оперативно реагувати на всі виклики часу, необхідне належне кадрове забезпечення.

Саме тому на час карантинних обмежень замість конкурсів була запроваджена процедура тимчасового добору на посади державної служби шляхом укладання строкового контракту. Передбачається, що діятиме вона впродовж карантину і 30 днів після його закінчення. Наразі сотні працівників по всій країні прийшли на посади державної служби саме завдяки проведенню доборів. З’явилися такі працівники і в Хмельницькій ОДА та її структурних підрозділах.

Слід наголосити, що незважаючи на відсутність конкурсу, проведення тестування, процедура добору також дозволяє прозоро і відкрито забезпечити відбір саме того претендента на посаду, який сумлінно та ефективно буде виконувати свої обов’язки. І всупереч поширеній думці, для цього не потрібно “особливих зв’язків”. Достатньо мати відповідну освіту, вміння та навички, а найголовніше – бажання працювати на благо України, поважаючи її закони. При цьому для зайняття окремих посад не потрібен навіть досвід роботи в державних органах.

Не вірите, що це можливо? Дарма. Знайомтеся: це Олександр. Уже два тижні минуло, як він офіційно став державним службовцем і опановує усі премудрості роботи з документами, зсередини знайомиться з особливостями взаємодії різних структурних підрозділів ОДА та їх функціями. У Департаменті інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій він зможе використати знання за фахом, адже за професією він політолог. Разом з тим, у нагоді стане і досвід роботи в телекомпанії, адже до посадових обов’язків Олександра входить висвітлення роботи ОДА та її керівництва.

Між іншим, на цю посаду претендували 14 кандидатів, але віра в себе, знання та сміливість дозволила Олександру розпочати кар’єру на державній службі. Отож, якщо ви бажаєте долучитися до нашої команди, реєструйтеся сайті Порталу вакансій на державну службу https://career.gov.ua/ та отримайте можливість пересвідчитися самі: добір на посади в Хмельницькій ОДА відбувається відкрито, і усі кандидати мають рівні шанси.