03.02.2021 — 09:24

Уряд затвердив порядок та умови надання субвенції на соціально-економічний розвиток

Уряд прагне посилювати співпрацю та покращувати координацію з місцевими органами влади. Проведення реформи з децентралізації та розвиток регіонів було одним з головних пріоритетів, які успішно вдалося реалізувати минулого року. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів України 3 лютого.

Уряд затвердив зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. За словами очільника Уряду, в бюджеті на 2021 рік на відповідні проекти передбачено6 млрд грн.

«Ці кошти можна буде витратити на будівництво та реконструкцію соціальної інфраструктури. На придбання медичного обладнання, або комунального транспорту. Кошти можна буде витрачати на проекти з енергоефективності та енергозбереження. На природоохоронні та екологічні проекти», — зазначив Денис Шмигаль.

Також, за словами Прем’єр-міністра, кошти можна буде спрямувати на інші проекти, які сприятимуть розвитку громад та підвищенню комфорту, безпеки та добробуту людей.