12.01.2021 — 13:22

«Дія» – це євроінтеграція!

Пам’ятаєте багатогодинні черги в державних установах, де треба було займати місце з шостої ранку? Постійне відчуття приниження, коли доводилося звертатися до чиновників, щоб зробити прості речі – зареєструвати шлюб, народження дитини, право власності?

Демократія – це не лише про вибори президента чи депутатів. Демократія – це в першу чергу про те, що громадяни мають право вимагати від обраної ними влади поваги до себе та своєї гідності. Вимагати того, щоб держава працювала в їхніх інтересах, задля їхньої зручності. І саме тому демократія є однією з 6 базових цінностей Європейського Союзу. Усвідомлення того, що демократична держава це сервіс, який ми, громадяни, найняли на роботу і оплачуємо цю роботу зі своїх податків.

За ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України і за підтримки Представництва ЄС в Україні та проєкту Association4U розпочато інформаційну кампанію EUКраїна, яка простими словами розповість про те, як євроінтеграція змінює на краще життя українців.

Спрощений, людиноорієнтований доступ до державних послуг теж є частиною демократії. Кожного разу, коли ви реєструєтесь в електронній черзі ЦНАПу без «рєшал» і коробки цукерок; коли ви отримуєте необхідну довідку просто з дому через додаток «Дія»; коли в цьому ж додатку оформляєте допомогу при народженні дитини або відкриваєте ФОП – це означає, що держава виконує свою роботу — служить своїм громадянам.

Це — євроінтеграція.

Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут https://association4u.in.ua/