11.02.2021 — 16:23

В ОДА проведено засідання Координаційної ради з безпеки дорожнього руху

Сьогодні під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Сергія Ткачука відбулося засідання Координаційної ради з безпеки дорожнього руху при ОДА. До участі в нараді долучилися представники профільного управління інфраструктури, а також САД у Хмельницькій області, ДП “Хмельницька обласна служба місцевих доріг”, Укртрансбезпеки, Патрульної поліції, Національної поліції, ДП “Облавтодор” та інші.

Розпочалося засідання з обговорення питання щодо усунення зауважень, які стосуються стану дорожнього покриття та засобів організації дорожнього руху на ділянках автомобільних доріг на під’їздах до залізничних переїздів.

Начальник управління інфраструктури ОДА Василь Остапчук зазначив, що управлінням опрацьовано питання щодо визначення балансоутримувачів ділянок автомобільних доріг на під’їздах до залізничних переїздів. Зокрема, переліки залізничних переїздів ВП Хмельницька та Шепетівська дистанція колії РФ «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» направлено Службі автомобільних доріг у Хмельницькій області та ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» для визначення їх балансоутримувачів.

Після узагальнення інформації сформовано перелік недоліків, що стосуються стану дорожнього покриття та засобів організації дорожнього руху, узгоджений з ВП Шепетівська та Хмельницька дистанції колії, який буде використаний для подальшого вжиття заходів щодо їх усунення.

Так, в межах обслуговування ВП Хмельницька дистанції колії на 45 переїздах виявлено недоліки, що стосуються стану дорожнього покриття та засобів організації дорожнього руху на під’їздах до залізничних переїздів, а саме: 28 ділянок ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг»; 9 ділянок САД у Хмельницькій області та 8 ділянок органів місцевого самоврядування. Також в межах обслуговування ВП Шепетівська дистанція колії на 9 переїздах виявлено такі ж недоліки, а саме: 2 ділянки ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» та 7 ділянок органів місцевого самоврядування.

Серед найпоширеніших недоліків посадовець назвав ямковість на під’їздах, відсутність необхідних знаків і огорож, тощо. Наразі дана інформація опрацьована та направлена балансоутримувачам з метою усунення виявлених недоліків.

В свою чергу, представниця ГУ Національної поліції в області розповіла, що за минулий рік документально було зафіксовано 80 випадків порушень правил переїзду через залізничний переїзд та виїзду на залізничний переїзд, коли проїзд заборонений. Загалом протягом минулого року в області не сталося жодної ДТП на залізничному переїзді із загибелю людей.

Приділили увагу присутні і питанню проведення профілактичних заходів з власниками транспортних засобів та автомобільними перевізниками, що здійснюють перевезення пасажирів та вантажів, в частині безпеки перевезень та перетину залізничних переїздів. Заступник голови адміністрації зауважив, що інформаційна-роз’яснювальна робота у цьому напрямку має проводитися на постійній основі, а також має бути налагоджена ефективна комунікація між перевізниками і відповідними службами.

“Продовжуємо працювати у цьому напрямку і надалі. Бачимо, що наша робота має результат, про що свідчить відсутність ДТП на переїздах. Хотілося б, щоб така втішна статистика залишалася незмінною”, – сказав Сергій Ткачук.

На завершення наради присутні обговорили питання щодо забезпечення належного експлуатаційного утримання доріг загального користування місцевого та державного значення в зимовий період 2021 року. За інформацією дорожніх служб, наразі в області проїзд на усіх автошляхах області забезпечено. Проте, у зв’язку з погіршенням погодних умов з 11 лютого ситуація на дорогах може ускладнитися. Відтак, заступник голови адміністрації наголосив, що керівники відповідних служб мають працювати оперативно, забезпечивши розчищення снігу не тільки на магістральних автошляхах, а й у віддалених населених пунктах, а також, при потребі, запроваджувати тимчасове обмеження руху транспорту на ділянках, де прогнозуються затори.