11.02.2021 — 14:05

Відбулося засідання обласної комісії з розподілу коштів ДФРР

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2021 році. Провів засідання заступник голови облдержадміністрації Сергій Ткачук. Участь в засіданні взяли голова обласної ради Віолета Лабазюк та її перший заступник Володимир Гончарук.

Як зазначив Сергій Ткачук, на попередньому засіданні комісії було затверджено орієнтовний перелік проєктів, які пропонувалися для фінансування у поточному році. Цей перелік був поданий до Мінрегіону на узгодження. За результатами розгляду Мінрегіон надав низку зауважень та рекомендацій щодо включених об’єктів та обсягів їх фінансування. Зокрема, міністерство зобов’язало включити до переліку фінансування будівництво дитячого садочка, а також по максимуму фінансувати об’єкти-довгобуди.

Таким чином, з урахуванням обсягу коштів ДФРР, важливості та ступеню будівельної готовності перехідних проєктів, їх оцінки в балах за результатами оцінювання комісії було здійснено перерозподіл коштів. З переліку повністю виключили економічні проєкти, натомість додали проєкт будівництва дитячого садка в смт.Чемерівці, а також розподілили кошти так, щоб завершити перехідні проєкти, які фінансувалися в минулі роки. Таким чином, зокрема, планується повністю завершити будівництво стадіону ім.Тонкочєєва в Кам’янці-Подільському та будівельну частину дуже важливого для всієї області об’єкта – лікувально-діагностичного корпусу обласної дитячої лікарні.

Щодо дитячої лікарні Сергій Ткачук зауважив, що виділення коштів дозволить повністю виконати всі будівельні роботи у корпусі, а далі необхідно буде шукати джерела фінансування для закупівлі обладнання та меблів. Серед можливих варіантів – фінансування через програми МОЗ, кошти обласного бюджету, а також і кошти ДФРР, оскільки об’єкт може фінансуватися з цього фонду протягом 4 років.

Після обговорення члени комісії підтримали запропонований перерозподіл коштів. Разом з тим, Сергій Ткачук зауважив, що виключення з переліку за вимогою Мінрегіону проєктів економічного розвитку – рішення досить суперечливе, і облдержадміністрація звернеться з відповідним листом, аби надалі отримати більш чітке розуміння щодо подальшої стратегії роботи з такими проєктами та їх фінансування у наступні роки.

Таким чином комісія визначила такий перелік проєктів, що можуть фінансуватися з ДФРР:

  1. Новоушицький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «гімназія» по вул.Подільській, 27 в смт Нова Ушиця – капітальний ремонт будівлі гуртожитку – 4930,716 тис грн.
  2. Солобковецька ЗОШ по вул.Грушевського, 27/1 в с.Солобківці, Ярмолинецького району – реконструкція будівлі під комунальний заклад «Центр позашкільної освіти» Солобковецької сільської ради – 6716,822 тис грн.
  3. Очисні споруди каналізації потужністю 500 куб.м./добу в смт Віньківці, Віньковецького району – будівництво – 22299,699 тис грн.
  4. Очисні споруди та напірний колектор в м.Дунаївці (II черга – напірний колектор, піскоуловлювачі, каналізаційна насосна станція) — реконструкція – 6024,113 тис грн.
  5. Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» по вул.Соборності, 9 в м.Славута – реконструкція корпусу №1 – 35531,697 тис грн (збільшення обсягу фінансування на 5328,991 тис грн).
  6. Хмельницький обласний онкологічний диспансер по вул.Пілотській, 1 в м.Хмельницькому — технічне переоснащення лікувальної кімнати для дистанційної променевої терапії радіологічного відділення – 11379,079 тис грн   (збільшення обсягу фінансування на 3006,277 тис грн).
  7. Хмельницька обласна дитяча лікарня по вул.Кам’янецька, 94 в м.Хмельницькому — будівництво лікувально-діагностичного корпусу – 71100,0 тис грн  (збільшення обсягу фінансування на 36100,0 тис грн у зв’язку з необхідністю завершення у повному обсязі будівельних робіт).
  8. Міський стадіон ім.Г.А.Тонкочеєва по пр.Грушевського, 29 м.Кам’янець-Подільський – капітальний ремонт – 24100,0 тис грн (у зв’язку із проведенням коригування проєктно-кошторисної документації збільшено обсяг фінансування ДФРР на 5175,523 тис грн та направлено нерозподілений залишок 7252,631 млн.грн. з метою завершення його у поточному 2021 році).
  9. Ясла-садок «Дзвіночок» по вул.Дружби, 3 у смт Чемерівці, Чемеровецького району — реконструкція (з облаштуванням ігрового майданчика) – 7162,65 тис грн. (включено додатково згідно зауважень Мінрегіону щодо відсутності об’єктів дошкільної освіти. Набрав найбільшу кількість балів (46,82) згідно рейтингу оцінювання по технічному завданні «Будівництво, реконструкція, капітальний ремонт, оснащення та створення нового освітнього простору в закладах дошкільної освіти»).

З переліку на вимогу Мінрегіону виключено проєкти:

  1. Формування регіонального ринку сільськогосподарських енергетичних культур Ленковецької об’єднаної територіальної громади.
  2. Придбання обладнання (програмно-методичний комплекс з мас- спектрометричним детектором) з метою створення лабораторно- дослідницької регіональної платформи контролю якості сировини для місцевих виробників по вул.Космічна, 1 в м.Хмельницькому.
  3. Придбання обладнання (газовий та рідинний хроматографи, обладнання для проведення випробувань методом ПЛР-РЧ (полімеразна ланцюгова реакція в реальному часі) з метою створення лабораторно-дослідницької регіональної платформи контролю якості сировини для місцевих виробників по вул.Сіцінського, 26 в м.Хмельницькому.
  4. Підвищення виробництва та нарощування обсягів рослинницької продукції через створення мережі агрогосподарств на територіях Чемеровецької об’єднаної територіальної громади.
  5. Підвищення рентабельності господарювання та виробництва нових видів рослинницької продукції через створення мережі агрогосподарства на сільських територіях Городоцької та Сатанівської об’єднаних територіальних громад.

Затверджений перелік проєктів, що пропонується фінансувати у 2021 році на Хмельниччині, наступного тижня буде повторно розглядатися на комісії Мінрегіону.