16.02.2021 — 17:10

Відбувся круглий стіл з питань підтримки та розвитку підприємництва

Сьогодні перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін взяв участь у засіданні круглого столу щодо реалізації на регіональному рівні державної політики з питань розвитку та фінансової підтримки підприємництва.

До обговорення долучились голова обласної ради Віолета Лабазюк, директор Регіонального фонду підтримки підприємництва по Хмельницькій області Інна Бачинська, президент Хмельницької торгово-промислової плати Наталія Бєлякова, представники окремих структурних підрозділів ОДА та представники сфери бізнесу області.

Вітаючи учасників зустрічі, Сергій Григорович наголосив на важливій ролі малого та середнього бізнесу для соціально-економічного розвитку нашої області. За його словами, саме завдяки таким підприємствам створюються нові робочі місця, збільшуються надходження до бюджетів усіх рівнів, відбувається  підвищення конкурентоспроможності та розвиток інновацій.

“Підтримка та розвиток малого та середнього бізнесу є одним з пріоритетних питань в діяльності обласної державної адміністрації, – зазначив Сергій Тюрін. – Впевнений, що наша сьогоднішня зустріч буде корисною для всіх сторін, які беруть у ній участь, і надасть нового імпульсу для спільної ефективної роботи влади та бізнесу області на благо розвитку Хмельниччини”.

Слід зауважити, що зараз на Хмельниччині працює понад 14,5 тисяч юридичних осіб суб’єктів малого та середнього підприємництва, які забезпечують роботою майже 107,0 тисяч працівників. Крім того, в регіоні здійснюють діяльність більше 54,5 тисяч фізичних осіб – підприємців, які  створили понад 29,0 тисяч робочих місць для найманих працівників. Важливість діяльності суб’єктів малого та середнього підприємництва для розвитку Хмельниччини яскраво демонструє той факт, що лише  у 2020 році вони сплатили майже 6,5 мільярдів гривень податків до бюджетів усіх рівнів, а це складає більше половини  усіх бюджетних надходжень.

В ході засідання представники бізнесу мали нагоду дізнатися багато цікавої та корисної інформації щодо можливостей підтримки бізнесу в області. Так, директор Регіонального фонду підтримки підприємництва по Хмельницькій області Інна Бачинська розповіла учасникам зустрічі про ту допомогу, яку у вигляді пільгового кредитування підприємці отримали за рахунок коштів обласного бюджету протягом останніх 5 років.

Про нові можливості для сфери бізнесу завдяки програмі для менеджерів Fit for Partnership with Germany (Готові до співпраці з Німеччиною), в рамках двостороннього співробітництва між Урядом України та Урядом Федеративної Республіки Німеччини, розповіла президент Хмельницької торгово-промислової плати Наталія Бєлякова. Також представники Хмельницького обласного управління АТ «Ощадбанк» розповіли присутнім про можливості фінансування бізнесу завдяки державній програмі «5-7-9».