16.02.2021 — 15:22

Наші спортсменки показали гарні результати на міжнародних змаганнях з маунтенбайку у Туреччині

У минулі вихідні в Туреччині троє спортсменок області у складі збірної команди України розпочали сезон, взявши участь у двох міжнародних змаганнях з олімпійського крос-кантрі. Гонці другого класу – Incekum Velo Alanya MTB Cup та гонці першого класу – Theodora Velo Alanya MTB Cup. Траси були прокладені в парках на узбережжі Середземного моря зі складним рельєфом та кам’янистим покриттям. Географія учасників цьогоріч значно розширилась, 13 країн, включаючи традиційно сильні в цьому виді Бельгію, Францію та Швейцарію. З-за океану прибули представники Республіки Чилі.

У суботу в категорії “еліта” серед жінок наша Ірина Слободян з технічним ушкодженням велосипеда фінішувала десятою. Кращими в цей бень були бельгійки – 1 та 3 місця, другу сходинку посіла чеська гонщиця.

Незважаючи на падіння, медаль у цей день вдалося вибороти нашій Наталії Сафронюк – третє місце серед юніорок. Попереду – спортсменка з Бельгії та колега по збірній, Марія Сухопалова з Харкова. Ще одній хмельничанці не вдалося фінішувати через проколи.

В гонці С1 у день всіх закоханих, на п’єдесталі жінок обличчя не змінились, лише позиції – бельгійки витіснили чешку на третю сходинку. Ірина Слободян продемонструвала кращий результат ніж переддень – фінішувала на восьмому місці.

У змаганнях юніорок, Наталія Сафронюк цього разу фінішувала четвертою.

Вітаємо дівчат з початком змагального сезону та першою нагородою!

За інформацією Федерації велосипедного спорту Хмельницької області