26.02.2021 — 10:35

Івано-Франківська ОДА закликає усіх громадян утриматися від поїздок на Прикарпаття

У зв’язку із стрімким погіршенням епідемічної ситуації щодо захворюваності на COVID-19, з 26 лютого в Івано-Франківській області буде запроваджений червоний рівень епідемічної небезпеки та посилені обмежувальні заходи. Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося 23 лютого під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Відповідно до рішення, з 00 годин 00 хвилин 26 лютого червоний рівень епідемічної небезпеки діятиме з тими обмеженнями, які передбачаються чинною постановою №1236. Додатково до цих обмежень буде заборонена посадка та висадка пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом у населені пункти Івано-Франківської області та у зворотному напрямку.

Також будуть організовані контрольно-пропускні пункти на в’їздах-виїздах області із залученням медичних працівників для проведення температурного скринінгу, опитування осіб щодо наявності у них респіраторних симптомів. На даних пунктах чергуватимуть бригади екстреної медичної допомоги, працівники Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У зв’язку з цим Івано-Франківська ОДА звертається до жителів сусідніх областей з проханням врахувати цю ситуацію та утриматися від поїздок на Прикарпаття.