11.03.2021 — 16:28

Голова Парламенту України відвідав Національну академію Держприкордонслужби

Під час робочої поїздки до Хмельницької області Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав Національну академію Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Візит Дмитра Разумкова до прикордонного вишу супроводжували народні депутати України від Хмельниччини, заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Сердюк, голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій, голова обласної ради Віолета Лабазюк та інші поважні гості.

Голова Парламенту ознайомився з навчально-матеріальною базою академії, зокрема з діяльністю щодо організації освітнього процесу у виші навчальних кафедр всіх факультетів, а також з роботою науково-організаційного відділу. На урочистому зібранні в актовому залі Дмитро Разумков поспілкувався з  педагогічним колективом і слухачами академії. «Всі добре пам’ятають, хто першим став на захист нашої держави, на захист українського кордону. Це були саме ваші випускники. Четверо з них нагороджені найвищою нагородою України – «Герой України». На жаль, посмертно», – зазначив Дмитро Разумков та запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя у боротьбі за незалежність України.

Голова Верховної Ради подякував науково-педагогічному складу за самовіддану роботу та підготовку висококваліфікованих кадрів для прикордонного відомства. Кращі військовослужбовці та працівники Національної академії отримали відзнаки Верховної Ради України – грамоти та цінні подарунки. «Я впевнений, що саме ваша академія, єдина академія яка готує офіцерів-прикордонників, посідає серйозне місце в безпеці та обороні нашої держави!», – підкреслив Голова Парламенту.

Традиційно, поважного гостя прикордонники запросили зробити запис у Книзі почесних відвідувачів. Також Голові Верховної Ради продемонстрували військову техніку та озброєння, які вивчають майбутні офіцери-прикордонники.

За матеріалами НАДПСУ