12.03.2021 — 13:40

Олексій Чернишов: Регіони мають терміново завершити підготовку з протидії надзвичайним ситуаціям весняно-літнього періоду

Під головуванням Олексія Чернишова, Міністра розвитку громад та територій, відбулось засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Пріоритетним завданням є ефективна підготовка всіх регіонів до протидії надзвичайним ситуаціям весняно-літнього періоду. З цією метою будуть проведені перевірки щодо готовності сил і засобів до швидкого реагування. Також буде здійснено ряд організаційних та практичних заходів», – зазначив Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій.

У засіданні взяли участь члени Державної комісії та керівництво обласних та Київської міської держадміністрацій. Державна комісія ТЕБ і НС обговорила та ухвалила низку рішень. Зокрема, щодо заходів запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у літній період 2021 року.

«Ми вимагаємо підсилення відповідальності місцевої влади за неналежне дотримання протипожежної безпеки. Я запевняю, що у разі надзвичайних подій, які приведуть до людських жертв чи матеріальних втрат – будуть гучні кримінальні справи. Всі відповідальні – понесуть покарання», – додав Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій.

Крім того, під час засідання Комісії розглянули стан підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах України.

Обговорили й питання забезпечення потреб населення та галузей економіки водними ресурсами у разі настання маловоддя.

«Мінрегіон у межах своєї компетенції контролюватиме неухильне дотримання встановлених режимів роботи водосховищ і водогосподарських систем. У разі виникнення дефіциту води будуть вжиті всі необхідні заходи щодо раціонального використання ресурсів. Пріоритет буде надаватися використанню води для питних і побутових потреб населення», – запевнив Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій.

За результатами засідання Комісії центральні та місцеві органи виконавчої влади отримали доручення.