15.03.2021 — 13:54

Міжнародний проєкт у ХОХМ

У Хмельницькому обласному художньому музеї відбулося відкриття персонального виставкового проєкту українського художника угорського походження, науковця Стефана-Арпада Мадяра «Кольоропреференція. Колірні експерименти». Міжнародний проект експонується за сприяння Посольства Угорщини в Україні.

На відкриття особисто завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто, радник з питань культури та освіти Посольства Угорщини Тамаш Віціан, голова Хмельницької регіональної спілки угорців імені Святого Іштвана Аттіла Сікора.

У ході відкриття директорка обласного художнього музею Ольга Долінська подякувала шановним гостям за довіру, наголосила на тому, що ХОХМ сьогодні – це  потужна сучасна музейна інституція, що втілює цікаві, масштабні та актуальні різнопланові мистецькі проєкти, а також висловила сподівання, що співпраця із Посольством Угорщини послужить початком довготривалої, плідної і приємної взаємодії.

Художник Стефан-Арпад Мадяр за 50 років творчої діяльності працював в різних жанрах образотворчого мистецтва, з різними матеріалами, у великому тематичному діапазоні. Але дослідження кольору в системі колірних гармоній – ось головне в творчості художника. В експозиції представлена частина картин-таблиць, що обіймають чотири розділи дослідницьких напрямів вивчення впливу кольору.

Ознайомитись з виставкою хмельничани та гості міста можуть до 10 квітня 2021 року.