16.03.2021 — 09:28

Майже 664 мільйони кВт*год електроенергії виробила Хмельницька АЕС завдяки достроковому пуску 2 енергоблока

Згідно із попереднім завданням, завершити середній планово-попереджувальний ремонт (ППР) на другому енергоблоці було заплановано 14 березня 2021 року. Дострокове завершення ремонтних робіт майже на 28 діб раніше, дало можливість додатково виробити другим енергоблоком ХАЕС 663,6 млн. кВт*год електроенергії.

Із запланованих 198 діб, ремонтні роботи вдалося здійснити за 171 завдяки системній оптимізації процесів ремонтних робіт, зі збереженням пріоритету безпеки, злагодженій та наполегливій роботі персоналу Хмельницької АЕС та підрядних організацій.

Розуміючи виклики сьогодення, задля підтримки теплової генерації, яка опинилася у кризі, та щоб не допустити колапсу Об’єднаної енергосистеми України (ОЕС), Хмельницька АЕС оптимізувала власну ремонтну програму.

За умови критичного навантаження, а також імпорту електроенергії з Російської Федерації дострокове підключення другого енергоблока до енергомережі дозволило забезпечити стабільну роботу  енергосистеми України та енергетичну незалежність держави.

Всього двома енергоблоками ХАЕС з початку року станом на 24:00 15.03.21 вироблено 2 478,8 млн. кВт*год електроенергії, що складає 13,1% від виробництва електроенергії по ДП «НАЕК «Енергоатом».

 

Довідково

Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електростанція» Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» – найпотужніше підприємство Хмельниччини.

Детальніше: www.xaec.org.ua ,  www.facebook.com/khnpp.