22.03.2021 — 16:07

Волонтери влаштували толоку в Маліївцях

Хмельниччина – край з величезним туристичним потенціалом, адже на її території є багато свідчень історичних подій та чудових пам’яток природи, архітектури, садово-паркового мистецтва.  Останнім часом питання відновлення та збереження цих пам’яток постає особливо гостро. Один з таких об’єктів – палац Орловських із чудовим ландшафтним парком, розташований у с.Маліївці, що на Дунаєвеччині.

На щастя, саме на прикладі цього палацу ми можемо побачити, яку важливу та значиму роль може відігравати у питаннях збереження нашої історичної спадщини активна громадськість. З ініціативи очільниці громадської організації «Маліївецька спадщина» Анастасії Донець на території маєтку вже вкотре організовуються волонтерські толоки, що покликані привернути увагу усіх небайдужих до його долі та врятувати цю перспективну туристичну локацію нашого краю.

От і вчора, за підтримки проєкту “Година Чистоти” під керівництвом Марини Селицької в Маліївцях знову відбулася толока, під час якої волонтери прибирали та розчищали територію прилеглого парку. До участі в акції долучилися як місцеві мешканці, так і активні громадяни з Хмельницького, Дунаєвець, Кам’янця-Подільського.

Після толоки гості маєтку мали можливість насолодитися концертом барокової і сучасної музики від гурту «Домінанта», музичними класичними творами у виконанні від Лева Бабенка та художньою виставкою робіт студентів К-ПНУ ім. Івана Огієнка.

Висловлюємо щиру вдячність усім, хто долучається до цієї важливої та почесної роботи, і дуже сподіваємося, що завдяки спільним зусиллям активної громадськості, обласної державної адміністрації та обласних депутатів Маліївці стануть справжньою туристичною “родзинкою” Хмельниччини, відомою далеко за межами нашого краю.