23.03.2021 — 09:14

Відкрито реєстрацію на інноваційну освітньо-грантову програму для жінок, зайнятих у сільському господарстві

Освітньо-грантова програма для жінок-фермерок TalentA, заснована за ініціативи та фінансування міжнародної сільськогосподарської науково-дослідницької компанії Corteva Agriscience. Програма реалізується за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Фонду ООН у галузі народонаселення, Центру «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» та Громадської організації «Всеукраїнська Рада жінок-фермерок».

Програму TalentA (далі – Програма), ініційовану міжнародною сільськогосподарською компанією Corteva Agriscience на території України, буде реалізовано в березні-жовтні 2021 року у онлайн-форматі.

Програма передбачає проведення навчального онлайн-хабу для всіх учасниць, які пройшли конкурсний відбір. За результатами підсумкового тестування буде обрано 20 фіналісток, які візьмуть участь у подальшому конкурсі мікропроєктів для отримання грантів – з визначенням та нагородженням переможниць конкурсу.

Мета Програми: використовуючи сучасні інструменти комунікацій, посилити поінформованість та спроможність жінок, задіяних у сільськогосподарському виробництві, щодо можливостей доступу до фінансів та інформації, яка б допомогла їм розвивати, робити конкурентоспроможним, ефективним, креативним свій бізнес, забезпечуючи його сталість та позитивну динаміку відповідно до практик сталого розвитку та актуальних запитів територіальних громад і учасниць Програми.

Інноваційний формат онлайн-навчання дозволяє залучити до занять слухачок з різних регіонів, не змушуючи їх на тривалий час залишати роботу і родину, а також розширювати коло запрошених викладачів, менторів, фахівців, чиї знання та досвід корисні й цікаві учасницям програми.

Інтегрований навчальний курс включає базові знання та враховує запити учасниць: теоретичний блок, успішні кейси, онлайн-опитування, практикуми, підсумкове тестування, а на завершальному етапі підготовки конкурсних заявок – консультації менторів.

До програми освітнього онлайн-хабу включено такі модулі:

 ➡ Soft skills (комунікаційні, організаторські, креативні навички, уміння працювати з інформацією, стрессостійкість тощо)

➡ Розвиток бізнесу

➡ Маркетинг

➡ Доступ до фінансування

➡ Інноваційні агротехнології

➡ Юридична грамотність

➡ Сталий розвиток

Участь в грантовому компоненті Програми TalentA – конкурсі на отримання грантів для імплементації мікропроєктів від компанії Corteva Agriscience можуть взяти учасниці, які:

 ➡ прослухали не менше 75% лекцій, успішно пройшли підсумкове тестування, отримали Сертифікат учасниці та набрали найбільшу кількість балів;

➡ подали заявку на участь, включаючи есе з викладенням концепції мікропроєкту, що відповідає цілям сталого розвитку й спрямований на покращення продовольчої безпеки громад.

Corteva Agriscience підтримує конкурсні проєкти відповідно до цілей сталого розвитку, спрямованих на покращення продовольчої безпеки громад та вирішення відповідних потреб шляхом:

 ➡ подолання голоду

➡ підтримки відповідального споживання

➡ надання доступу до питної води

➡ боротьби зі змінами клімату

➡ збереження екосистем

Ознайомитися з офіційними правилами TalentA-2021 та заповнити реєстраційну форму на програму можна за посиланням: https://talenta.org.ua/participationform

Учасниці, які за підсумками тестування наберуть 45-60 балів та матимуть показник відвідування не менше 75%, отримають Сертифікат про завершення навчання.

До участі в конкурсі грантових проєктів допускаються учасниці, які мають Сертифікат про завершення навчання, подали заявку на участь, включаючи есе з викладенням концепції мікропроєкту, що відповідає цілям сталого розвитку й спрямований на покращення продовольчої безпеки громад

У 2021 році грантовий фонд становить 22000 доларів США і буде розподілений наступним чином:

1 місце – 10000 доларів США

2 місце –  7000 доларів США

3 місце –  5000 доларів США

(розрахунок у національній валюті за курсом НБУ, встановленим на день перерахунку коштів).

Реєстрація заявок на участь у Програмі TalentA-2021 триватиме до 11 квітня 2021 року.

 Детальна інформація за посиланнями:

https://talenta.org.ua/

https://cutt.ly/kxlkquh