23.03.2021 — 15:12

«Велике будівництво» триває! На автодорозі Н-03 Житомир – Чернівці тривають роботи з капітального ремонту та реконструкції

В рамка реалізації програми Президента України «Велике будівництво» на автодорозі Н-03 Житомир – Чернівці тривають роботи з капітального ремонту та реконструкції.

Йдеться про 2,2-кілометрову ділянку дороги, яка проходить за с. Вишнопіль (км 96 + 800 – км 99 + 000) майже до кордону Хмельницької та Житомирської областей. Наразі проводяться роботи з влаштування ровика поширення, фрезерування існуючого дорожнього покриття.

Планується здійснити поширення дорожнього полотна, влаштувати 2 шари асфальтобетону (вирівнюючий шар та ЩМА), загальною товщиною не менше 15 см. Також проектом передбачено влаштування однобічного металевого бар’єрного огородження та встановлення нових дорожніх знаків.

Дорога Н-03 Житомир – Чернівці має протяжність у межах області 198,3 км. У 2020 році було оновлено 60 км, від м. Хмельницького у напрямку м. Кам’янець-Подільського. Цьогоріч її продовжують ремонтувати ще на 95 км в напрямку від Хмельницького до кордону із Житомирською областю.

Важливість маршруту для регіону полягає у тому, що він є основною дорожньою артерією між Хмельницькою і Житомирською областями на північному заході (початок а/д Н-03), та Хмельницькою і Чернівецькою областями на півдні (кінець а/д Н-03). Автодорога веде до відомих історичних пам’яток – Старокостянтинівської та Кам’янець-Подільської фортець.

На даному відрізку роботи виконує підрядна організація ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада».

Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області