25.03.2021 — 09:53

Відбулося чергове засідання робочої групи з питань діяльності соціальних закладів недержавної форми власності

24 березня заступник голови ОДА Володимир Юр’єв провів чергове засідання робочої групи при ОДА з питання виявлення та перевірок надавачів соціальних послуг недержавного сектору, що створена за дорученням голови ОДА Сергія Гамалія.

Як уже повідомлялося, попередньо було встановлено, що в області функціонували 23 заклади такого плану. Наразі працює 22 заклади, і, як доповіли члени робочої групи, за час її існування вдалося налагодити комунікацію практично з усіма їх власниками чи керівниками. Фахівці структурних підрозділів ОДА, ГУ ДСНС, ГУНП, ГУ Держпродспоживслужби в області ознайомилися із умовами надання соціальних послуг в цих закладах та надали відповідні рекомендації щодо виявлених недоліків. Як було зазначено на засіданні, в першу чергу в закладах взялися усувати недоліки, що були виявлені в частині дотриманням вимог протипожежної безпеки. За інформацією ГУ ДСНС із 326 виявлених недоліків наразі усунули понад 120 (близько 40%). При цьому надзвичайники зазначають, що в окремих закладах усунули вже близько 75% недоліків, проте в окремих ця робота тільки починається.

Підсумовуючи засідання, Володимир Юр’єв доручив членам комісії зосередити основну увагу на тих закладах, які найбільш активно включилися в роботу та надати їм максимальну допомогу, аби вони відповідали вимогам включення до Реєстру надавачів соціальних послуг. Він наголосив, що саме таким є основне завдання робочої групи – перевести роботу недержавних закладів, що надають соціальні послуги в законну площину, аби їх підопічні отримували належний догляд та допомогу.