25.03.2021 — 17:01

Володимир Юр’єв відвідав Державний архів Хмельницької області

Сьогодні заступник голови ОДА Володимир Юр’єв відвідав Державний архів Хмельницької області, де зустрівся та поспілкувався з колективом установи.

Директор Держархіву області Катерина Бурдуваліс провела екскурсію експозицією архіву та його сховищами. Володимир Юр’єв отримав можливість дізнатися більше про історію Хмельниччини, а також ознайомитися з документами Національного архівного фонду України.

Архівісти області ознайомили посадовця із проблемними питаннями, які можна вирішити на рівні області, серед них: нестача кадрового потенціалу в архівних установах області в умовах територіальної реформи; забезпечення збереженості документів у новостворених архівах (архівних підрозділах) сільських, селищних, міських рад територіальних громад в процесі завершення адміністративно-територіальної реформи; створення належних умов для зберігання, формування та використання Національного архівного фонду України в області; реалізація Програми розвитку архівної справи у 2021 році; зміцнення матеріально-технічної бази Держархіву області та поліпшення умов для ефективної роботи його працівників; осучаснення системи інформаційних ресурсів та інші.

Також в межах зустрічі присутні узгодили попередні результати та склали плани на майбутнє.

На завершення заступник голови ОДА Володимир Юр’єв наголосив на важливості архівної справи, запроваджені інформаційних технологій та зміцнені матеріально-технічної бази Держархіву області. Крім того, запропонував спільний кіно-проєкт про відомих особистостей Хмельниччини, за допомогою якого архівісти області отримають платформу для популяризації своєї роботи.