26.03.2021 — 10:48

На зустрічі Міністра Олексія Чернишова та Посла Турецької Республіки в Україні обговорили подальшу співпрацю, зокрема щодо розбудови індустріальних парків в Україні

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов 25 березня зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере.

Під час зустрічі обговорили питання подальшої транскордонної та міжрегіональної співпраці України з Туреччиною, розвиток індустріальних парків в Україні, співробітництво з турецькою стороною у сфері діджиталізації, а саме у частині розвитку широкосмугового доступу до мережі Інтернет. Міністр підкреслив важливість співпраці між країнами та подякував за багаторічну підтримку.

«Дякую Турецькій Республіці за багаторічну плідну співпрацю у торговельно-економічній сфері. А також за непохитну та послідовну підтримку суверенітету  і територіальної цілісності України, зокрема за політику невизнання окупації українського Криму Росією», – зазначив Олексій Чернишов.

Сторони також обговорили плани Мінрегіону щодо розвитку індустріальних парків в Україні. Олексій Чернишов повідомив, що у 2021 році Україна робить акцент на розбудові таких об’єктів, який є одним із напрямків програми Президента України Володимира Зеленського. Парки створюватимуться за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Міністр запросив турецькі компанії до співробітництва у цій галузі. Також було погоджено провести онлайн-зустріч з представниками турецької сторони з метою обміну досвідом щодо розвитку індустріальних парків.

«Вважаю, що Мінрегіон та посольство Республіки Туреччина в Україні мають величезний потенціал для того, щоб співпрацювати у таких напрямках, як: створення індустріальних парків, розвиток легкої промисловості та популяризація туризму. Я був дуже радий зустрітися з Міністром Олексієм Чернишовим та обговорити майбутні партнерські проєкти», – зазначив Ягмур Ахмет Гюльдере, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Туреччина.

Також очільник Мінрегіону розповів партнерам про перебіг програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у 2020 році. Він повідомив, що другий рік поспіль по всій країні реалізуються сотні проектів, які змінюють життя громадян.

Співробітництво між Україною та Туреччиною продовжуватиметься через створення українсько-турецької міжурядової робочої групи з питань  міжрегіонального  та  транскордонного співробітництва, яка працюватиме у рамках українсько-турецької міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, або відповідної окремої міжурядової комісії.