30.03.2021 — 11:58

Уряд збільшив щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві на 11 %

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про перерахунок щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого. Перерахування щомісячних страхових виплат зазначеній категорії громадян буде проводитись з 1 березня 2021 року із застосуванням коефіцієнта 1,11. Це дозволить збільшити розміри щомісячних страхових виплат для 3,6 тисяч подолян, які мають право на зазначені виплати. Про це повідомив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області Сергій Кіндзерський.

Щомісячні страхові виплати для потерпілих на виробництві та їх родин, які фінансуються Фондом соціального страхування України, зростуть на 11%.

Проведення перерахунку вказаних страхових виплат Кабінет Міністрів України затвердив на своєму засіданні 24.03.2021. Прийнятий проект постанови Мінсоцполітики розробило на виконання статті 37 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та спрямований на посилення соціального захисту потерпілих на виробництві та членів їх сімей.

Управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області здійснить перерахування страхових виплат для 3604 осіб, з яких потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань 3340 осіб і членів їх родин – 264 особи.

Загалом по Україні індексацію страхових виплат проведуть для 200 тисяч осіб. Кошти для проведення зазначеного перерахунку було закладено в проект бюджету Фонду соціального страхування України, схвалений правлінням Фонду соціального страхування України.

Підвищені виплати за березень потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також члени їх родин отримають у квітні. Нагадаємо, фінансування таких виплат здійснюється Фондом соціального страхування України у наступному місяці за попередній.

За інформацією управління виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України
в Хмельницькій області