01.04.2021 — 13:49

В Управлінні Держрибагентства відбулось засідання щодо бережливого ставлення до природних ресурсів

31 березня 2021 року в Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області відбулось засідання міжвідомчої робочої групи щодо бережливого ставлення до природних ресурсів.

Головою Хмельницької ОДА видано розпорядження «Про посилення охорони водних біоресурсів під час нерестового періоду на водоймах Хмельницької області у 2021 році» з метою здійснення заходів щодо охорони водних біоресурсів у водоймах області задля створення оптимальних умов для відтворення водних біоресурсів.

До складу групи увійшли представники Хмельницької ОДА, Хмельницького рибоохоронного патруля, Держпродспоживслужби, Держекоінспекції, Головного управління Національної поліції в області, регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області, а також Українського товариства мисливців та рибалок.

На засідані піднімалось питання співпраці з органами місцевих самоврядувань, громадськості, залучення їх до участі в проведенні роз’яснювальної роботи серед населення щодо бережливого ставлення до природних ресурсів, особливо водних біоресурсів, збереження середовища їх існування, недопущення забруднення водних об’єктів промисловими, сільськогосподарськими, транспортними та побутовими відходами, своєчасне інформування державного органу рибоохорони про можливі правопорушення щодо правомірності використання водних біоресурсів, використання заборонених знарядь лову.

Також наголошувалось на необхідності ефективного проведення спільних рибоохоронних заходів (рейдів) у відповідності до плану спільних заходів Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області з Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Головним Управлінням національної поліції в Хмельницькій області, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, Хмельницьким обласним управлінням водних ресурсів на 2020-2021 роки на водних об’єктах, ринках та місцях торгівлі  на території Хмельницької області з метою попередження та виявлення незаконного вилову і продажу водних біоресурсів.

В ході зустрічі представники групи напрацювали план спільних дій. За результатами засідання складено «Протокол спільного засідання міжвідомчої робочої групи з питань охорони та відтворення водних біоресурсів».

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону на «гарячу лінію» відомства: (068) 384 98 10.