07.04.2021 — 16:24

Марина Бех-Романчук і Владислав Мазур – найкращі легкоатлетка й легкоатлет березня в Україні

Спочатку трійки претендентів на звання легкоатлета й легкоатлетки березня визначили  експерти федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) за підсумками виступів вітчизняних спортсменів протягом місяця на головних легкоатлетичних змаганнях: чемпіонаті Європи в приміщенні, зимовому чемпіонаті України зі спортивної ходьби, відкритому зимовому чемпіонаті Туреччини зі спортивної ходьби, першому етапі Кубка України з метань, командному чемпіонаті України з кросу.

Приємно відзначити, що до їх числа потрапили наші земляки: заслужений майстер спорту Марина Бех-Романчук та майстер спорту міжнародного класу Едуард Забуженко (переможець зимового чемпіонату України зі спортивної ходьби).

Надалі голосування відбувалося у трьох категоріях: серед представників ЗМІ, експертів (Рада ФЛАУ) і вболівальників. Кожна категорія голосів враховувалася як третина від усіх голосів.

Хмельничанка Марина Бех-Романчук і дніпрянка Ярослава Магучіх (чемпіонка Європи в приміщенні в стрибків у висоту) та Владислав Мазур з Житомирщини і прикарпатець Мар’ян Закальницький (переможець відкритого зимового чемпіонату Туреччини зі спортивної ходьби з найкращим результатом сезону в світі й  олімпійським нормативом на дистанції 50 кілометрів – 3 год 46 хв 28 сек) ішли нога в ногу, проте перевагу все ж віддали стрибунам у довжину.

Марина Бех-Романчук стала чемпіонкою Європи в приміщенні в стрибках у довжину на той момент з першим, а наразі з другим результатом сезону в світі (6,92 м).

Владислав Мазур на тому ж чемпіонаті у Торуні з особистим рекордом 8,14 м посів 4 місце, наблизившись до виконання олімпійського нормативу.

Вітаємо Марину та її наставника, заслуженого тренера України Вадима Крушинського з черговим визнанням на всеукраїнському рівні.