15.04.2021 — 16:03

На Хмельниччині рятувальники ДСНС у посиленому режимі відпрацьовують населені пункти, що межують з лісовими масивами

Щовесни на території області, та й країни в цілому спостерігається різке зростання пожеж у природних екосистемах. Масштаби таких загорянь подекуди набирають колосальних розмірів та нищать усе на своєму шляху.

Відтак, на Хмельниччині в посиленому режимі здійснюється масштабний комплекс заходів щодо протидії пожежам у природних екосистемах. Так, працівники Головного управління здійснюють огляди стану готовності органів місцевого самоврядування та лісокористувачів до протипожежного захисту лісів у пожежонебезпечний період, а саме: наявність протипожежних бар’єрів, систем оповіщення людей на випадок пожеж, наявність та доступність джерел протипожежного водопостачання, техніки та обладнання для ліквідації пожеж. Зокрема, такі перевірки відбуваються на території населених пунктів, розташованих поблизу лісових масивів, а таких на території області нараховується 24 у 8-ми територіальних громадах. Оглядаючи території, вогнеборці враховують той факт, чи вжито заходів, аби в разі пожежі вогонь не перекинувся на людські оселі, розташовані в зоні ймовірного лиха.

Після завершення перевірок сільським головам або головам територіальних громад будуть вручені рекомендації щодо посилення протипожежних заходів, а результати цієї роботи будуть розглянуті на комісіях з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Тож Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре закликає громадян бути свідомими та не провокувати пожеж на відкритих територіях! Подбайте про довкілля, адже тут жити нам, нашим дітям та онукам!

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області